četrtek, 18. januar 2018

ZARTEE IZZIV # 4: VINIL






V četrtem izzivu smo članice ustvarjalne ekipe Zartee ustvarjale z vinilom.
Pri meni so nastali napis na platnu in srci z imenom na kozarcu ter vrečki za večkratno uporabo.
Pripomočki in material, ki sem ga uporabila:
-        elektronska rezalna naprava Silhouette cameo 3 in programska oprema Silhouette studio
-        vinilna folija Silhouette glossy – sijoča zlata
-        prozorni transferni papir Silhouette
-        orodje za odstranjevanje odvečne folije Silhouette s kaveljčkom in strgalo, ustvarjalni skalpel, lopatka in škarje
-        platno, kozarec in bombažna vrečka.

                                                             Potek dela:

  1. V programu Silhouette studio sem kliknila na design, da sem dobila podlogo za oblikovanje. Izbrala sem ikono za besedilo (tekst) na desni strani in napisala besedilo: »bodi pogumna in prijazna«. Z miško sem označila posamezne besede in jih oblikovala v pisavah Arial in Winter Wonderland na željeno velikost.
Iz knjižnice sem prenesla na podlogo obliko srca. Označila sem ga z miško in kopirala, da sta nastala dva in prilagodila velikost, nato pa vanju s pisavo Winter wonderland napisala ime Neža.
Napisane črke sem povezala v besede s funkcijo Object – Modify – Weld.


  1. Na rezalno podlogo sem namestila sijočo zlato vinilno folijo Silhouette tako, da je bila zlata stran zgoraj in bela zaščitna podloga spodaj.
Za rezanje s Silhouette cameo 3 sem izbrala nastavitve:
-Za material: vinyl, glossy,
-Rezanje: cut,
-Rezilo: avtoblade z nastavitvami: -speed: 2 (jaz raje režem počasneje kot prehitro, da se motivi lepo izrežejo), -force: 10, -pasess: 1.


3. Ko so bili besedilo in srci izrezani, sem odstranila odvečne dele zlate folije z orodjem za odstranjevanje. To sem delala previdno in sproti s škarjami rezala odvečno lepljivo folijo, da se ni prijemala nazaj.


  1. S transfernega papirja sem odstranila zaščitni papir, položila prozorni del na obliko iz vinila in ga zgladila z močnim drgnjenjem s strgalom in lopatko. Ko se je oblika dobro prijela, sem odstranila še bel zaščitni del na zadnji strani. 
Transferni papir z oblikovanim motivom sem položila na platno, kozarec in vrečko. Spet sem čez celoten motiv močno gladila, da se je dobro prijel, hkrati pa sem s tem odstranila še morebitne zračne mehurčke.
Čisto na koncu sem odstranila še prosojno transferno folijo in napis na platnu, personaliziran kozarec in vrečka za večkratno uporabo, ki bi jih lahko, denimo, podarili deklici Neži za rojstni dan, so bili narejeni.


V ustvarjalnem namigu vam tokrat predlagam, da na takšen način pred valentinovim za svoje ljubljene s Silhouette CAMEO® 3 izdelate darilca s prikupinimi izpovedmi in motivi.


Kaj pa ste vi izdelali iz vinila? Svoje še neobjavljene izdelke dodajte v galerijo na http://www.zartee.si/blog/dekoracija-z-vinilom-natasine-najboljse-zelje in med vsemi, ki boste pokazali svoje umetnine, bomo izžrebali nekoga, ki bo prejel darilni bon Zartee v vrednosti 10€. Izdelke lahko dodajate do 31.1.2018, po tem datumu ne bo več možno dodajati izdelkov. Pravila nagradne igre si lahko ogledate na linku http://www.zartee.si./o-trgovini/nagradna-igra-pravila



Lep pozdrav do naslednjič,
                                                                 Nataša iz ustvarjalne ekipe Zartee






1 komentar:

  1. Ojej, spet nekaj o čemer nimam pojma. Glede na tvoj opis izdelave se sliši precej zakomplicirano. Ampak izdelki pa so fenomenalni!

    OdgovoriIzbriši

Božično voščilo

 Miren, srečen in zdrav Božič vam želim! Lepo praznovanje, Nataša  Z voščilnicama sodelujem v galeriji Najlepšega para za mesec december,  k...