sreda, 21. marec 2018

USTVARJAJMO Z ZARTEE #13: ZA VELIKONOČNE SLADKOSTI






Pozdravljeni!
V 13. ustvarjalnem izzivu Zartee sem izdelala škatlico v obliki prikupnega zajčka in torbico za velikonočno dekoracijo, ki sem ju napolnila s čokoladnimi pirhi ter bonboni.
Oprema in material, ki sem ga uporabila:
-        elektronska rezalna naprava Silhouette cameo 3 in programska oprema Silhouette Studio
-        digitalni datoteki Bunny belly box in Easter purse topper od Lori Whitlock
-        kraft papir in potiskan papir Bloomig lovely Dovecraft
-        rezalna šablona Vesela velika noč od Najlepšega para in ročni rezalni strojček Sizzix
-        lepilo za papir, obojestranski lepilni trak in škarje
-        prozorna vrečka za živila
-        čokoladna jajčka in bonboni.

Potek dela:



Iz knjižnice sem na podlogo za oblikovanje v Silhouette studiu prenesla digitalno datoteko Bunny belly box od Lori Whitlock. Škatlica je bila sestavljena iz velikih in manjših delov, ki jih je bilo potrebno izrezati iz papirja različnih barv.
Miško sem postavila na design in kliknila desni klik, da sem ga označila, hkrati pa se mi je odprl meni, na katerem sem izbrala ungroup. S tem ukazom so se deli designa ločili od celote na posamezne dele, ki jih je bilo mogoče lažje premikati po podlagi, oblikovati pa tudi izrezati.




Zajčka, ki ima na mestu trebuščka škatlico, sem izrezala v dveh delih.
Najprej sem izrezala osnovne dele škatlice tako, da sem preostale dele s pomočjo miške odmaknila s podloge za oblikovanje na stran. Na rezalno podlogo sem pritrdila kraft papir in jo vstavila v elektronsko rezalno napravo Silhouette cameo 3. S klikom na send sem jo poslala v rezanje.
Pri tem sem uporabila naslednje nastavitve:
-        material: cardstock, plain
-        action: cut
-        tool: avtoblade
-        speed: 4
-        force: 20
-        passes: 1.

V drugem delu sem na podlogo za oblikovanje razporedila levo-desno-zgoraj-spodaj preostale dele zajčka (ušesa, smrček, tačke in pentljico), hkrati sem na ista mesta na rezalno podlogo pritrdila papir ustrezne barve iz katerega je cameo z enakimi nastavitvami izrezal izreze.
Po enakem postopku sem naredila tudi držalo za torbico po datoteki Easter purse topper, le da sem namesto angleškega napisa Happy Easter uporabila izreze rezalne šablone Najlepšega para Vesela velika noč, ki sem jih naredila z ročnim rezalnim strojčkom Sizzix.




Ko sem imela vse dele izrezane, sem jih zlepila z lepilom za papir in obojestranskim lepilnim trakom v celoto. Pri lepljenju lahko za lepši izgled uporabite tudi 3d lepilne blazinice.
V vrečko za živila sem pretresla bonbone iz originalne embalaže in jo zavila nazaj ter pri straneh. Skupaj sem jo zalepila z obojestranskim lepilnim trakom, z njim sem na vrhu torbice pritrdila tudi držalo.




Škatlico v obliki zajčka je bilo potrebno le še napolniti s čokoladnimi pirhi in s polno torbico bonbonov je bil pripravljen za velikonočno dekoracijo ali darilo presenečenja za otroke.
V ustvarjalnem namigu vam predlagam, da na podoben način izdelate še več zajčkov, piščančkov in jajčk, jih napolnite z različnimi posladki in za otroke na Veliko noč pripravite lov na pirhe.
Nazadnje bi vas rada spomnila še na marčevski izziv na blogu Zartee, kjer lahko pod prispevkom Darilna embalaža sodelujete s svojimi izdelki s cvetjem.
Vesele velikonočne praznike želim in vas lepo pozdravljam do naslednjega izziva,

Nataša 



1 komentar:

  1. Super izdelka. Tale škatlica v obliki zajčka je tako zelooo simpatična. Krasne stvari izdeluješ, res sem navdušena!

    OdgovoriIzbriši

Božično voščilo

 Miren, srečen in zdrav Božič vam želim! Lepo praznovanje, Nataša  Z voščilnicama sodelujem v galeriji Najlepšega para za mesec december,  k...