ponedeljek, 4. junij 2018

USTVARJAJMO Z ZARTEE #22: ŠOPEK SVINČNIKOV ZA UČITELJICO




Pozdravljeni!
V novem druženju in ustvarjanju z Zartee bomo izdelali šopek za učiteljico ob koncu šolskega leta, v katerem bodo namesto rož svinčniki.
Ste za to, da kar začnemo? 
Pripomočki in material, ki jih potrebujemo:
-        Silhouette CAMEO 3 in programska oprema Silhouette studio
-        digitalni design 3D teacher pencil holder gift od Jamie Cripps
-        obojestranski lepilni trak in lepilo za papir
-        komplet navadnih svinčnikov
-        papir različnih barv in vrvica
-        štampiljka hvala, črna blazinica, akrilni blok ter škarje.



Najprej prenesemo digitalni design 3D teacher pencil holder gift od Jamie Cripps v razdelek design v programu Silhouette studio. Kot je videti na posnetku zaslona, sega čez podlogo za oblikovanje, zato ga označimo in z ukazom ungroup in iz celote razdelimo na posamezne dele. Te nato razporedimo po podlogi in čez ter pošiljamo po vrsti v izrez.


Na rezalno podlogo pritrdimo liste papirja in jo vstavimo v elektronsko rezalno napravo Silhouette CAMEO 3.
Izreze za držalo in šopek z jabolki ter zvezdami izrežemo z nastavitvami, ki jih vidite na posnetku zaslona.
Namesto nožka avtoblade, ki se mi je izrabil, sem tokrat uporabila nožek za globoki rez. Ročno sem ga nastavila na enako številko rezanja kot mi jo je ponudil program.
Postopek ponavljamo dokler nimamo narejenih vseh potrebnih izrezov.


Izreze zavihamo po pregibih in zlepimo z obojestranskih lepilnim trakom. Jabolka in zvezde imajo zareze, s katerimi jih nataknemo na svinčnike, na sprednjo stran pa prilepimo še po en del jabolka in zvezde.
Na tag lahko napišemo sporočilo ali odtisnemo kakšno štampiljko. Odločila sem se, da bom nanj odtisnila besedo hvala, pri tem sem uporabila še črno blazinico in manjši akrilni blok. 


V držalo ali papirnato vazo nazadnje damo svinčnike ter okoli zavežemo vrvico v pentljo.
Šopek, v katerem smo ob koncu šolskega leta rože zamenjali s svinčniki z jabolki in zvezdami, je tako pripravljen za obdaritev učiteljice.
V ustvarjalnem namigu vam predlagam, da z otroci izdelate svoj unikaten šopek za učiteljico tako, da jabolka in zvezde nadomestite, denimo, z izrezi živali, sadja ali rož, enobarven papir držala pa z različnimi potiskanimi papirji.
Lepe sončne dni vam želim in nasvidenje do naslednjega izziva, 
Nataša


1 komentar:

Božično voščilo

 Miren, srečen in zdrav Božič vam želim! Lepo praznovanje, Nataša  Z voščilnicama sodelujem v galeriji Najlepšega para za mesec december,  k...