četrtek, 01. februar 2018

ZARTEE IZZIV #6: VALENTINOVO

V šestem izzivu ustvarjalne ekipe Zartee je pri Najboljših željah nastal šopek rož s srčkom na čokoladi za valentinovo.
Pripomočki in material, ki sem ga uporabila:
-        elektronska rezalna naprava Silhouette CAMEO 3 in programska oprema Silhouette studio
-        trši papir bele, rdeče in zelene barve (200g)
-      lepilo za papir in pinceta
-      bele polperle in rdeč satenast trak
-      ročni rezalni strojček Sizzix, rezalna šablona srce in napis od Najlepšega para Zate
-      in 100 g tablica čokolade.

Potek dela:


Izdelovanja rožic z zelenjem za na tablico čokolade sem se lotila po designu Carine Gardner Lovely candy bar bouquet, ki sem ga pred časom kupila v Silhouette Store. 


Design sem iz knjižnice prenesla na podlogo za oblikovanje v Silhouette studio.
Na rezalno podlogo sem pritrdila različne kose barvnega papirja in jo vstavila v Silhouette CAMEO 3. Motive sem poslala s klikom na send v rezanje.
Pri tem sem uporabila naslednje nastavitve:
-        Tool1: cut
-        Material: cardstock, plain
-        Action: cut
-        Tool: avtoblade
-        Speed: 2 (da se lepše izreže ob manjši hitrosti)
-        Force: 20
-        Passes: 1.


Ko so bili vsi deli rož izrezani, sem jih s prsti oblikovala tako, da sem rahlo zavihala njihove cvetne liste navzgor. Pri tem si lahko pomagate tudi z različnimi pripomočki za oblikovanje rož iz papirja. Z lepilom za papir sem jih zlepila in nekaterim dodala bele polperle.
Na 100 g čokolado sem najprej nalepila zelen pravokotnik. Po dolžini sem položila rdeč satenast trak in ga zlepila skupaj na spodnji strani čokolade. Po celi zgornji površini sem razporedila rdeče in bele rože z zelenjem ter jih prilepila na  podlago. 


Ker je bila tema tokratnega izziva valentinovo, sem nazadnje okrašeni čokoladi dodala še rdeč srček s poudarjenim robom in z zlatim napisom Zate. Srček in napis sta bila pred časom izrezana z ročnim rezalnim strojčkom Sizzix. Napis Zate je od Najlepšega para. V kolikor ga ne bi imela, bi ga lahko izrezala ali napisala tudi s Silhouette CAMEO 3.Kaj boste pa ste vi izdelali iz papirja za valentinovo?
V tokratnem ustvarjalnem izzivu, vas vabimo, da svoje še neobjavljene izdelke prilepite v galerijo pod ta prispevek na spleti strani http://www.zartee.si/blog/valentinovo-natasine-najboljse-zelje-ter-zartee-izziv. Med vsemi, ki boste pokazali svoje umetnine, bomo izžrebali nekoga, ki bo prejel darilni bon Zartee v vrednosti 10€. Izdelke lahko dodajate do 28. 2. 2018, po tem datumu to ne bo več mogoče. Pravila nagradne igre si lahko ogledate na linku http://www.zartee.si./o-trgovini/nagradna-igra-pravila
Lep pozdrav do naslednjič,  
Nataša

1 komentar:

Oranžni muc

Pozdravljeni! Oranžni muc na novi Bugaboo Digi štampiljki je zelo podoben našemu domačemu mucu, ki nas razveseluje s svojimi vra...