četrtek, 1. marec 2018

USTVARJAJMO Z ZARTEE #10: DARILNA EMBALAŽA





Pozdravljeni!
Čas tako hitro teče, da sem vam oglašam že v 10. ustvarjalnem izzivu Zartee, v katerem bom s pomočjo elektronske rezalne naprave Silhouette cameo 3 izdelovala darilno embalažo.
Pod prispevkom najdete povezavo za sodelovanje v marčevskem izzivu, ki je posvečen cvetju.

Material in pripomočki, ki sem ga pri tem uporabila:
-        Silhouette CAMEO 3 in programska oprema Silhouette Studio
-        različni potiskani in enobarvni papirji
-        obojestranski lepilni trak
-        okrasni trakovi
-        škarje.
Potek dela:
Na spletu je na voljo veliko digitalnih rezalnih datotek različnih modelov škatlic, vrečk, košaric, blazinic, kuvert, kartončkov in še česa, ki jih lahko na hiter in preprost način izrežemo z elektronskimi rezalnimi napravami Silhouette ter uporabimo za darilo embalažo.
Za prikaz izdelave nekaj takšnih izdelkov sem uporabila design 3d decorative scallop fold over gift bag, 3 d Lori Whitlock single cookie box, christmas pillow box, earring hanging card, heart box  in a2 basic envelope, ki so bili kupljeni v Silhoeutte design store.




Izbrane dizajne sem iz knjižnice prenesla na podlogo za oblikovanje v Silhouette studiu, hkrati pa sem na rezalno podlogo pritrdila papir in jo vstavila v elektronsko rezalno napravo Silhouette cameo 3. Če je bilo mogoče, sem jih izrezala več naenkrat.




S klikom na send sem poslala škatlice v rezanje in pri tem uporabila nastavitve:
-        tool 1: cut
-        material: cardstock, plain
-        Action: cut
-        tool: avtoblade
-        speed: 2 (program ponudi 4, jaz raje izberem manj, da se lepše izreže)
-        force: 20
-        passes: 1.
Silhouette cameo 3 pregibe škatlic izreže črtkano, pri čemer se majhne črtice poznajo tudi na zunanji strani izdelka, če tega ne želite, to lahko dosežete tako, da vstavite v modro označen nosilec Silhouette Cameo črno rezalno glavo in nastavite rezilo na 0, v Silhouette studiu nastavite naslednje nastavitve:
-        tool 2: cut
-        material: cardstock, plain
-        Action: cut
-        tool: ratchet blade (nastavitev v programu na 1, ker na 0 ni možno nastaviti)
-        speed: 4
-        force: 20
-        passes: 1.
Sedaj se bo namesto reza na kartonu poznal utor. Pomembno je, da je linija, kjer želimo da se pozna utor označena z drugačno barvo, kot linija kjer želimo, da naprava reže. Nastavitve glede na barvo linije ustrezno označimo v razdelku SEND.


Ko so bili izrezi narejeni, sem zavihala njihove robove po pregibih in jih zlepila skupaj z obojestranskim lepilnim trakom v škatlici, vrečko, blazinico in kuverto.
Na tak hiter in preprost način narejeno embalažo lahko nazadnje po želji še dodatno okrasimo ali pa vanje samo shranimo darila. 


V ustvarjalnem namigu vam predlagam, da se namesto, da darilne embalaže kupujete, lotite njenega izdelovanja po svojih željah in potrebah z rezalnimi napravami Silhouette. Če vam kupljeni designi ne ustrezajo, si lahko v Silhouette studiu izrišete svojega.
V Zartee ustvarjalni ekipi se zahvaljujemo se vsem ustvarjalkam, ki ste sodelovale v ustvarjalnem izzivu. Tokratni žreb je bil naklonjen Damjani. Nagrajenka nas lahko kontaktira preko maila info@zartee.si. Iskrene čestitke.


Vse ustvarjalke pa vabim, da se nam pridružite v novem ustvarjalnem izzivu meseca Marca. Glede na to, da sta v tem mesecu dva dneva posvečena ženskam, 8.marec in materinski dan, smo se tokrat odločile za cvetje. Uporabite cvetje na embalaži, čestitkah ali v samostojni obliki. Svoje še neobjavljene izdelke dodajte v link pod prispevek o darilni embalaži: https://www.zartee.si/blog/darilna-embalaza-natasine-najboljse-zelje do 31.3.2018 Pravila nagradne igre si lahko ogledate na linku http://www.zartee.si./o-trgovini/nagradna-igra-pravila.
Lep pozdrav do naslednjič,
Nataša




1 komentar:

Božično voščilo

 Miren, srečen in zdrav Božič vam želim! Lepo praznovanje, Nataša  Z voščilnicama sodelujem v galeriji Najlepšega para za mesec december,  k...