torek, 29. maj 2018

USTVARJAJMO Z ZARTEE #21: DARILNA KUVERTA V PETIH MINUTAH



Pozdravljeni!
Danes z zamudo zaradi pomanjkanja časa objavljam prispevek, ki je bil na blogu Zartee objavljen že pretekli teden. 
V njem opisujem izdelavo darilne kuverte v obliki darila za denar, ki jo lahko s Silhouette CAMEO 3 izdelamo takrat, ko nimamo na voljo veliko časa za ustvarjanje, vendar vseeno želimo podariti nekaj lepega.
Ste za to, da začnemo?
Postopek in pripomočki, ki sem jih uporabila pri ustvarjanju:
Izdelovanja darilne kuverte sem se lotila po kupljeni digitalni rezalni šabloni Gift money holder card od Lori Whitlock, ki sem jo odprla v razdelku design v programu Silhouette studio.
Z miško sem jo označila in s funkcijo ungroup iz celote razdelila na posamezne dele, ki sem jih razvrstila po podlogi na računalniku. Hkrati sem na ista mesta na rezalni podlagi pritrdila potiskan in bel papir ter jo vstavila v elektronsko rezalno napravo Silhouette CAMEO 3.


Kuverto sem poslala v rezanje z nastavitvami, ki jih vidite na posnetku zaslona.
Darilna kuverta v obliki darila je sestavljena iz kuverte in dveh tagov:  večji ima zarezi, v kateri lahko na eni strani vstavimo denar in drugi napišemo svoje sporočilo, medtem ko lahko na manjšega napišemo ali odtisnemo kakšno kratko voščilo.

 Ko je bila osnova za kuverto izrezana, sem jo na dveh koncih prepognila in zlepila z obojestranskim lepilnim trakom. Po sredini sem nalepila okrasni trak kot je ta običajno na darilu.
Na manjši tag sem z akrilnim blokom odtisnila napis Čestitke! iz seta štampiljk Ustvarjalnega dotika in ga s prejo privezala na večjega. Skozi luknjici sem na večjem tagu napeljala okrasni trak v nežni roza barvi, med zarezi vstavila denar in na drugo stran napisala voščilo. Čisto na koncu sem večji tag z denarjem dala v kuverto.

Celoten postopek rezanja, lepljenja in sestavljanja sem opravila v petih minutah in tudi v tem tednu,  ko imam veliko različnega dela in obveznosti, uspela opraviti svoj ustvarjalni izziv za Zartee. ;-)
Lepo se imejte do prihodnjič!
Nataša



2 komentarja:

  1. V tem noro drvečem času je več kot imenitno, da lahko včasih kaj lepega nastane na hitro, mi pa smo nad izdelkom navdušeni :-)
    Zelo so mi všeč izbrane barve!
    Naj bo mavrično obarvan tvoj vikend, Majda

    OdgovoriIzbriši

Božično voščilo

 Miren, srečen in zdrav Božič vam želim! Lepo praznovanje, Nataša  Z voščilnicama sodelujem v galeriji Najlepšega para za mesec december,  k...