ponedeljek, 09. julij 2018

USTVARJAJMO Z ZARTEE #24: POLETNA LATERNA

Pozdravljeni!
S Silhouette CAMEO 3 lahko na enostaven način izdelate laterne lepih oblik, s katerimi lahko poletna večerna druženja naredite še bolj čarobna. Kako, si lahko preberete v novem prispevku ustvarjajmo z Zartee.
Za izdelavo laterne potrebujete:
-        programsko opremo Silhouette Studio in elektronsko rezalno napravo Silhouette CAMEO 3
-        design po katerem jo boste izrezali, jaz sem izbrala Wild flowers papercut cylinder lantern od Nic Squirrell
-        list papirja
-        obojestransko lepilo
-        in LED lučko ali svečko.
Potek:
Motiv, ki ga nameravamo izrezati, odpremo v programu Silhouette studio. Jaz sem tokrat izbrala laterno z izrezi divjih rož: Wild flowers papercut cylinder lantern od Nic Squirrell, kupljeno v Design Store.
Prižgemo elektronsko rezalno napravo Silhouette CAMEO 3. Na rezalno podlogo namestimo papir za rezanje in jo vstavimo v napravo.
S klikom na send pošljemo laterno v rezanje z nastavitvami, ki jih vidite na posnetku zaslona: Ko je izrez narejen, ga previdno odstranimo z rezalne podloge, pri tem si lahko pomagamo tudi s Silhouette lopatico.
Laterno zlepimo skupaj na koncih z obojestranskim lepilnim trakom, če je potrebno še malo predvidno upognemo papir, da lepše stoji.
Poletna laterna je tako izdelana, moramo jo le še postaviti na željeno mesto in v njej prižgati lučko. Jaz zaradi varnosti raje kot sveče v njih prižigam LED lučke, če pa uporabite sveče, jih postavite najprej v kozarec in šele nato v laterno.
V ustvarjanjem namigu vam predlagam, da se na podoben način lotite izdelave tudi drugih dekoracij za okrasitev prostorov za poletna druženja, kot so denimo zastavice ali okraski za jedilni pribor.
Lepo poletje vam želim! 
Nataša

3 komentarji:

  1. Imenitna dekoracija za posedanje v poletnih večerih. Želim ti prijetne poletne dni, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasna laterna. Z veseljem bi jo ob večerih postavila na teraso in v njej prižgala svečko proti komarjem :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Oooo, tole preide poleti zelo lepo na terasi ob kozarču dobrega vina.....Krasno !

    OdgovoriIzbriši

Oranžni muc

Pozdravljeni! Oranžni muc na novi Bugaboo Digi štampiljki je zelo podoben našemu domačemu mucu, ki nas razveseluje s svojimi vra...