petek, 7. september 2018

USTVARJAJMO Z ZARTEE #30: REZANJE UMETNEGA USNJA



Pozdravljeni!
Danes vas pozdravljam že v 30. ustvarjanjem prispevku ustvarjajmo z Zartee, v katerem bomo s Silhoutte CAMEO 3 rezali umetno usnje in izdelali lasnico s pentljo, ki bi jo bila v začetku novega šolskega leta verjetno vesela marsikatera deklica.
Pripomočki in material, ki ga bomo uporabili:
-        rezalna naprava Silhouette CAMEO 3 in programska oprema Silhouette studio
-        kroj za pentljo  Design Store ID#217431
-        umetno usnje
-        in vroče lepilo.
Potek dela:

Kroj za pentljo iz Design Store ID#217431 odpremo v razdelku design v programu Silhouette Studiu.
Z miško ga označimo in po potrebi pomanjšamo ali povečamo, hkrati ga lahko tudi pomnožimo, da lahko naenkrat izrežemo več pentelj na rezalni podlogi v velikosti 30,5x30,5 cm.
Na rezalno podlogo pritrdimo umetno usnje in jo vstavimo v elektronsko rezalno napravo Silhouette CAMEO 3. Usnje mora biti dobro pritrjeno, da sem med rezanjem ne premika, ker se vam drugače motiv ne bo lepo izrezal. Sama sem na podlogo za rezanje zato, preden sem nanjo položila usnje, nanesla še lepilo v spreju.


S klikom na gumb send pošljemo pentljo v rezanje.
Pri tem moramo za material za rezanje izbrati umetno usnje (faux leather) in za rezanje nožek za globoki rez (deep cut blade), ostale nastavitve vam ponudi CAMEO sam in jih vidite na posnetku zaslona. Jaz imam navado popravljati hitrost rezanja na manjšo kot jo predlaga naprava, ker se izrezi lepše izrezujejo, poleg je dovolj že eno izrezovanje pentlje iz umetnega usnja ne dvakratno.


Ko imamo izrezane dele, jih le še zlepimo z vročim lepilom in sestavimo v celoto. Vaša pentlja iz umetnega usnja je tako izdelana. Na zadnjo stran lahko prilepimo osnovo za lasnico, gumico, broško, jo našijemo na torbo ali jo damo za okras na darilo.
Na takšen način lahko s Silhoeutte CAMEO 3 iz umetnega usnja izrezujete kakršne koli oblike. V ustvarjalnem namigu vam predlagam, da pustite domišliji prosto pot in pri ustvarjanju uporabite različne barve in plasti umetnega usnja ter dodatke kot so, denimo, perle in čipke. Pri tem pa nikoli ne pozabite, da lahko s Silhouette CAMEO 3 ustvarjate po meri tako glede velikosti kot številka izdelkov.
Lepo jesen in veliko zanimivih ustvarjalnih projektov vam želim,

Nataša


1 komentar:

  1. Tale strojček je pa resnično imeniten. En dva tri, pa imaš lepo roziko.
    Naj bo imeniten tuid tvoj teden, Majda

    OdgovoriIzbriši

Božično voščilo

 Miren, srečen in zdrav Božič vam želim! Lepo praznovanje, Nataša  Z voščilnicama sodelujem v galeriji Najlepšega para za mesec december,  k...