nedelja, 31. december 2017

Srečno 2018!

Z voščilnico v škatlici, ki predstavlja ognjemet in veselo praznovanje, vam želim srečno, zdravo, uspešno in predvsem ustvarjalno novo leto 2018!

Polstena vilinka pa naj bo v pomoč pri uresničevanju načrtov in najlepših skritih želja! 

Lepo praznujte! 

Nataša 



četrtek, 28. december 2017

ZARTEE IZZIV #3: LES



V tretjem izzivu Zartee, katerega tema je bila les, sem s Silhouette cameom 3 izdelala uhane iz Silhouette lističev lesa.


Pripomočki in material, ki sem ga pri tem uporabila:

- elektronska rezalna naprava Silhouette cameo 3 in programska oprema Silhouette studio
- Silhouette lističi lesa (furnir, spodaj na sliki si jih lahko ogledate, v paketku sta po dva enaka)
- Silhoeutte rezilo za globoki rez
- trši papir rjave in črne barve ter potiskan papir
- papir z bleščicami
- osnove za izdelovanje visečih uhanov
- lepilo za papir
- in klešče.




Potek dela:




1.      Iz knjižnice sem v Silhouette studio prenesla različne motive, ki sem jih nameravala uporabiti za izdelavo uhanov. Motive sem pred časom kupila v Silhouettovi spletni trgovini in so Gem ornament tag od Alla¨K, Bear circle tag od Studio Ilustrada in Earring hanging card od Sweet Afton.
Z miško sem jih označila in pomanjšala na velikost od 4 cm do 7 cm. Z radirko sem odstranila odvečne dele, da sem dobila prvo in zadnjo stran uhana. S kopiraj in prilepi sem dodala motive, ki sem jih izrezala iz papirja in kasneje nalepila vmes med sprednjim in zadnjim delom, da so postali uhani bolj masivni.

2.      Pripravila sem lističe lesa in papirja za pritrditev na rezalno podlogo, ki se jo vstavi v Cameo. Najprej sem z nožkom avtoblade in običajnimi nastavitvami za papir (cardstock), ki jih program sam ponudi, ko pošljemo nekaj v rezanje, izrezala motive iz papirja.




Lističi lesa so narejeni v obliki nalepk, s katerih, ko izrežemo motiv, odlepimo lepiljivi sprednji leseni del in ga nalepimo kamor želimo, zato so debeljši od papirja. Nožek avtoblade sem zamenjala z nožkom za globoki rez, deep cut blade, in izbrala naslednje nastavitve: tool 1 cut deep cut blade, material wood paper, speed 2, force 20, passes 1.
Hitrost rezanja sem zmanjšala na 2, da se je motiv lepo počasi izrezal. Preden začnete z rezanjem, vam svetujem, da naredite še test, da ne boste motivov morda napačno izrezali. Pomembno je tudi, da se lističi lesa dobro pritrdijo na podlago, denimo s slikopleskarskim trakom, da se med rezanje ne bi morda premaknili.




3.      Ko so  bili deli uhanov izrezani, sem najprej zlepila z lepilom za papir po tri notranje dele iz tršega papirja za vsak uhan. Ko sem uporabila rjav papir, sem dobila denimo, zažgan rjav videz. Odstranila sem papir na zadnji strani lesenih lističev in prilepila samolepilni leseni del na uhane spredaj in zadaj, vmes in nanje pa še dele iz bleščečega papirja, ker smo ravno v prazničnem času. S kleščami sem na uhane pritrdila osnove za viseče uhane.  
Ker sem tokrat v izzivu izdelovala uhane, sem se že na začetku odločila, da bom s Silhouette cameom 3 izrezala tudi kartonček zanje, zato sem nazadnje pritrdila ene uhane še nanj.




Ustvarjalni namig: Za prvo ustvarjanje uhanov s Silhouette cameo 3 in Silhouette lesenimi lističi sem izbrala bolj preproste oblike. Zdaj, ko so narejeni, pa imam v mislih že bolj zaplete oblike z veliko zanimivimi izrezi v sredini, zato vam predlagam, da se takšnega ustvarjanja lotite tudi vi in si izdelate uhane po vaših željah. Motive lahko kupite v Silhouette store ali pa jih izdelate sami v Silhouette studiu. Veselo ustvarjanje vam želim!


Hvala, ker ste prebrali moj prispevek!

 Želim vam vesele praznike in srečno, zdravo ter ustvarjalno novo leto 2018!

Lepo vas pozdravljam do naslednjega izziva,

Nataša 




Zimska voščilnica iz blaga z gumbkom za srečo

Pri šivanju mi je ostalo nekaj lepih kosov blaga z zimskimi motivi, ki mi ga je bilo škoda zavreči, zato sem se odločila, da sešijem voščilnico.

Iz dveh kosov blaga sem sestavila enega v velikosti 16x16cm in ju sešila skupaj. Zadnji del, kjer je nastal s šivom zavihek, sem zalikala na temnejšo rdečo stran blaga, na sprednji del pa sem našila trak s čipko. Z obojestranskim lepilom sem pritrdila blago na kos papirja v velikosti 12x12 cm, da se mi med šivanjem ni premikal, hkati pa sem robove zapognila pod papir. Blago sem na papir zašila s šivalnim strojem z daljšim šivom (številka 3) po robu cele površine. Na čipko sem z obojestranskim lepilnim trakom pritrdila rdeč trak z pentljo. Ker sem šivala voščilnico iz blaga se mi je zdelo smiselno, da poiščem še en lep gumb in na papirnat izrezek odtisnem napisem En gumbek za srečo ter ju dodam voščilnici.

Zimsko voščilnico iz blaga z enim gumbkom za srečo prijavljam na Craftalnico IZZIV #201: Zimska voščilnica - http://craft-alnica.blogspot.si/2017/12/izziv-201-zimska-voscilnica.html

in na:  http://cutecardthursday.blogspot.si/2017/12/challenge-510-anything-goes.html.

Lepo vas pozdravljam! 




Princeskina škatlica

Za deklico, ki praznuje v teh dneh rojstni dan in so ji všeč princeske, sem naredila škatlico v obliki princeske.

Pentlja se zadaj odveže in krinolina razpre, da se lahko vanjo položi darilo. 

Upam, da bo vesela, ko jo bo prejela!

Lepe dni vam želim :-)

 

nedelja, 24. december 2017

Voščilo

Lep in miren Božič vam želim!

Voščilu prilagam še dva izdelka, voščilnico in polstene jaslice. 

Lepo praznujte! :-)




petek, 22. december 2017

Škatlice za drobne pozornosti

V teh predprazničnih dneh radi podarjamo različne drobne pozornosti, kot so denimo čokoladni bonboni ali majhna darila, zato sem letos v ta namen izdelala različne darilne škatlice in vrečke.

Pri izdelavi sem uporabila električni rezalnik Silhoutte cameo 3, s katerim sem oblikovala in iz papirja različnih barv izrezala oblike, ki sem jih sestavila v škatlice in vrečke, zlepila z obojenstranskim lepilnim trakom in okrasila s trakovi ter drugimi okraski.

Nazadnje sem jih le še napolnila s čokoladnimi bonboni in darili, pa so bili pripravljeni za obdaritev.

Lepe in ustvarjalne praznične dni vam želim! 





torek, 19. december 2017

Topla ruta za mrzle dni

Za kvačkanje sem imela v zadnjem času bolj malo časa (se tolažim, da bom po novem letu boljše), a je kljub temu nastala nova ovratna ruta iz ročno barvane preje Lola v nežnih prelivajočih roza in sivih odtenkih barv. 

Ruta je zelo mehka in topla, ravno pravšnja za te mrzle zimske dni! 





nedelja, 17. december 2017

Bleščeče snežinke

Med božično-novoletnimi voščilnicami mora biti po mojem mnenju tudi nekaj takih s snežinkami. 

Letos sem se odločila za bleščečo izvedbo, zato sem iz bleščečega papirja izrezala pravokotnik, snežinko in napis vesele praznike, iz belega paprija pa še valovit pravokotnik s šivi.

Bel valovit pravokotnik s šivi in napis vesele praznike sta iz linije izdelkov Najlepši par, zato bleščeče snežinke prijavljam v galerijo meseca decembra.

Vesele praznike!




sreda, 13. december 2017

ZARTEE IZZIV #2: BLEŠČICE



V drugem izzivu Zartee sem izdelala bleščeč novoletni motiv na majici. 

Pri ustvarjanju sem uporabil naslednje pripomočke in material:
- elektronsko rezalno napravo Silhouette cameo 3 in programsko opremo Silhouette studio
- list srebrnega preslikača, lahko bi uporabila tudi Silhouette folijo za toplotni transfer z bleščicami
- majico, ki sem jo predhodno oprala brez mehčalca
- pripomoček za odstranjevanje odvečnega preslikača
- in likalnik.





Pred časom sem v spletni trgovini Silhouette kupila motiv 2018 Happy new year z jelenovimi rogovi, ki ga je oblikovala Jillibean soup. Motiv se mi je ob nakupu shranil v knjižnico, zato sem ga od tam prenesla na podlogo za oblikovanje v Silhoeutte studiu. Na levi strani programa sem v orodni vrstici kliknila ikono radirka oziroma erasel tool in zbrisala angleški napis happy new year, nato sem kliknila ikono za besedilo ali text in napisala srečno novo leto. Z miško sem označila besede, da sem lahko prilagodila velikost črk glede na motiv jelenove glave in letnice 2018. Preizkusila sem nekaj pisav in se nazadnje odločila za Yu gothic.




Na rezalno podlogo sem namestila preslikač z bleščicami, in sicer tako, da sem preslikač namestila na nasprotno stran podloge kot sem imela motiv postavljen na podlogi na računalniku  (moj motiv je bil na levi strani, zato sem dala preslikač na desno stran) in je bila prozorna transferna folija preslikača na spodnji strani. Vse skupaj sem vstavila v rezalno napravo Silhouette cameo 3.






V programu za oblikovanje sem kliknila send in poslala motiv v rezanje. Pri tem sem uporabila nastavitve: toll 1 cut, za material sem izbrala heat transfer glitter in nožek avtoblade, speed 5, force 33, passes1.
Ko sem še drugič kliknila pošlji ali send v rezanje, mi je dal program na voljo, glede na to, da sem se odločila rezati preslikač za tekstil, rezanje motiva kot sem ga postavila na podlogo v studiu ali pa zrcalno. Izbrala sem zrcalno rezanje, da se je pravilno izrezal za likanje na majico. Silhouette cameo 3 je tako moj motiv izrezal zrcalno na preslikaču na desno stran podloge kot sem ga prej pritrdila.




 S pripomočkom za odstranjevanje sem odstranila odvečne dele preslikača. Deli, ki sem jih izrezala z motivom, so se dobro držali transferne folije, zato sem lahko odvečen preslikač brez strahu, da bi kaj poškodovala, v eni potezi hitro potegnila stran, bolj pazljiva pa sem morala biti pri odstranjevanju majhnih delčkov. Ko sem vse odstranila, sem obrnila prozorno tranfserno folijo, da je bila na vrhu in izrezan preslikač spodaj ter dobila končen motiv 2018 srečno novo leto z jelenovimi rogovi.

Preostalo mi je le še, da ga zalikam na majico. 

Če prvič tako likate ali v tem še niste vešči, je priporočljivo, da naredite najprej test z majhnim koščkom preslikača ali folije in blaga, da boste dobili občutek za namestitev in temperaturo likalnika.

Postopek likanja motiva na majico:
Likalnik sem segrela na 155 stopnij Celzija, to je sredina dveh pikic na skali, in izključila paro. Pripravila sem trdo in ravno površino za likanje na mizi. Polikala sem majico, da se je segrela. Na majico sem položila motiv, tokrat s prozorno tranfserno folijo na vrhu in deli preslikača spodaj. Folija je malo lepljiva, zato se je lepo prijela na blago. Z vso močjo sem z likalnikom pritiskala po motivu in ga držala na enem mestu po 20 sekund, da se je dobro prijel na majico, nato sem pazljivo odstranila prozorno folijo in še za nekaj sekund pritisnila z likalnikom na motiv.





Majica z bleščečim novoletnim motivom, ki sem jo predhodno oprala brez mehčalca, je tako pripravljena na nošenje!


Ustvarjalni namig: Z različnimi folijami za toplotni prenos na tekstil in preslikači lahko na takšen način izdelate prikupne motive za rojstnodnevne majice in številne druge priložnosti.


Hvala, ker ste prebrali moj prispevek!


Želim vam veliko veselja pri ustvarjanju in vas lepo pozdravljam do naslednjega izziva!


Nataša


torek, 12. december 2017

Prvi ustvarjalni bonbonček dobi Keti K. A.

Pozdravljeni!

Med vsemi, ki ste se vpisali med spremljevalce Najboljših želja in komentirali objavo, v kateri sem napisala, da podarjam prvi ustvarjalni bonbonček, sem izžrebala Keti K. A., ki ga dobi. Čestitam!
Na najboljsezelje@gmail.com mi pošljite naslov, prosim, da vam ga lahko pošljem s priporočeno pošto.




Vsem, ki ste sodelovali, se zahvaljujem, želim vesel praznični december in veliko zanimivega ustvarjanja! :-)


petek, 8. december 2017

Zasneženo mesto

Na moji delovni mizi je nastala nova voščilnica, zanimive upogljive oblike, ki prikazuje zasneženo mesto.
Snežinke in sneg sem prikazala z nežnim belo-roza in sivim papirjem z bleščicami, ki so v decembru zelo priljubljene.
Spredaj sem odtisnila tudi štampiljko Najlepšega para "naj res bo srečno to novo leto".

Voščilnico prijavljam na dva izziva:
- v galerijo Najlepšega para
-  in na izziv Darilnice Klavdija Naj se blešči - v Darilnici sem kupila papir, lepilo in akrilni blok.



četrtek, 7. december 2017

Novoletna smrečica iz papirja

Decembra vsako leto iščem ideje in materiale iz katerih bi lahko izdelala zanimive ekološke novoletne smrečice.
Prva letošnja je nastala iz papirja: motiv oblikovalke Daniele Moscone sem kupila v Silhouette Studiu. Njene oblike sem iz tršega recikliranega papirja bež barve in zelenega papirja izrezala s Silhouette cameom 3. Smrečica je visoka 30 cm in stoji na podstavku, s katerega se jo zlahka sname.
Ker so mi trenutno bolj všeč manj kot bolj okrašeni papirnati izdelki, sem jo okrasila le s svetlečo zvezdo, vrvico iz jute in z okroglim okraskom, na katerega sem prilepila bel krog z lesenim izrezkom jelena v teku ter odtisnila štampiljko vesele praznike.
Za novoletno smrečico bom naredila še večjo kuverto, na hrbtno stran napisala voščilo, jo razstavila in jo tik pred prazniki poslala kot voščilnico.
Družini, ki jo bo prejela, upam, da ne bo prinesla samo dobrih želja, ampak tudi lep okras za njihov dom.



torek, 5. december 2017

Podarjam prvi bonbonček

Ob začetku pisanja bloga Najboljše želje in sprejetju v ustvarjalno ekipo Zartee, sem se odločila, da podarim prvi bonbonček, in sicer štampiljko, potiskan papir in kraguljčke.
Pogoj za sodelovanje v žrebu čez 7 dni je, da si ogledate blog in se, če vam je všeč, vpišete med spremljevalce na moji poti ustvarjanja, hkati pa pod to objavo napišete komentar. 
Že vnaprej hvala za sodelovanje in - lepo se imejte! :-)





Škatlica presenečenja s snežaki za deklico

Vedno s posebnim veseljem ustvarjam izdelke za otroke. Zdi se mi, da lahko pri tem dam še posebna krila svoji domišljili. Tokrat sem se odločila, da za deklico, ki je praznovala 4. rojstni dan, izdelam škatlico presenečenja s snežaki.
Najprej sem poiskala lep potiskan papir, s Sizzixom sem izrezala snežinki, prtiček in pentljico. Na sredino sem postavila snežno kroglo s snežakom, ki sem jo kupila v eni od ustvarjalnih trgovin. Voščilo sem napisala s Silhouette cameom in pisali. 
Upam, da se je deklica razveselila presenečenja, ko je odprla škalico! :-)






ZARTEE IZZIV #1: ZIMSKE ŠAPICE




V prvem izzivu Zartee sem ustvarjala s prozornimi štampiljkami Zartee Od srca do srca na temo zimskih - in v tem času tudi prazničnih - šapic. 


Potek ustvarjanja: 

1. Na prvi list akvarelnega papirja sem odtisnila kužkove šapice v obliki novoletne jelke. Za deblo sem uporabila lajež. Šapice sem odtisnila z Versa Color 22 fresh green  blazinico in besedilo z Versafine toffe.
Na drugi list sem z Versafine onyx black odtisnila prikupnega kužka, njegovo posodo in kost.




2. Lotila sem se barvanja odtisov z Distress markerji in s čopičem s tankom za vodo. Kužka sem pobarvala z Distress marker vintage photo, posodico z Distress marker festive berries in kost z Distress marker pumice stone.




3. Ko so bili odtisi suhi, sem jih izrezala s škarjami. S pomočjo rezalnega strojčka za papirčkanje Sizzix in šablon, sem izrezala smrečico v obliki kvadrata s šivi in zastavico iz rdečega papirja, na katero sem odtisnila slovensko štampiljko Vesele praznike. Poiskala sem še vrvico in leseno zvezdo zlate barve ter potiskan praznični papir, nato pa vse skupaj zlepila z objestranskim lepilnim trakom na osnovo za voščilnico v velikosti 15,2 x 15,2 cm.




Tako je nastala prikupna praznična voščilnica s kužkom, imenujmo ga Piki, ki želi vesele praznike!





Material in pripomočki, ki sem jih uporaba pri ustvarjanju:
- prozorne štampiljke Zartee Od srca do srca Šapice
- akvarelni papir
- osnova za voščilnico v velikosti 15,2 x15,2 cm
- potiskan papir
- Distress markerji: pumice stone, festive berries, vintage photo
- Versafine blazinici toffe in onyx black ter Versa color 22 fresh green
- ročni rezalni strojček za papirčkanje Sizzix, rezalni šabloni za kvadrat in zastavico
- štampiljka z voščilom Vesele praznike
- akrilni blok, škarje, lepilo
- lesena zvezda in vrvica zlate barve. 

Nazadnje imam za vaš ustvarjalni namog za še eno praznično voščilnico pri kateri lahko uporabite šapice od Zartee podobno kot sem jih jaz pri novoletni jelki: na akvarelni papir narišite večji krog, v katerega jih odtisnite, na vrhu dodajte vrvico in pentljico, pa bo nastal prikupen motiv v obliki novoletnega okraska.

Hvala, ker ste prebrali moj prispevek.

Lepo se imejte in - se beremo pri naslednjem ustvarjanju! 


Nataša 


Članica ustvarjalne ekipe Zartee

Z veseljem sporočam, da sem bila  izbrana za članico ustvarjalne ekipe spletne trgovine Zartee, ki prodaja rezalne naprave Silhouette cameo, Silhouette portrait in Silhouette curio ter vse pripomočke in material, ki je potreben za ustvarjanje z njimi, poleg tega pa so razvili tudi svojo slovensko linijo prozornih štampiljk Od srca do srca.
V sodelovanju z njimi bom ustvarjala s papirjem, različnimi folijami, blagom in drugim materialom. Prispevki o tem objavljeni na njihovem in mojem blogu Najboljše želje ter na FB straneh.






Praznična prevleka za vzglavnik

Pred časom sem se včlanila v FB skupino sLOVEnija patchwok. 
Novembra je bil v njej objavljen izziv sešiti praznično prevleko z Božičkom za blazino. Odločila sem se, da se prijavim, a ker sem imela vmes veliko drugega dela, sem ga sešila in oddala šele čisto na koncu. 
Praznična blazina, ki je nastala, mi je zelo všeč, zato se zagotovo lotim še kakšne ... :-)



petek, 1. december 2017

Namizni koledarji

Začel se je zadnji in najlepši mesec leta, zato kmalu bomo potrebovali nove koledarje. 
Prva dva, namizna, sem že izdelala, prihodnje dni dodam še kakšnega v moški obliki ... ;-)





Božično voščilo

 Miren, srečen in zdrav Božič vam želim! Lepo praznovanje, Nataša  Z voščilnicama sodelujem v galeriji Najlepšega para za mesec december,  k...